Spørsmål & svar

Spørsmål og svar - Ti problemer du raskt løser selv

Hva er galt?

Opplever du vansker med kablet tilkobling er det ønskelig at du kobler direkte fra en pc til hjemmesentralen for å utelukke feil på eget utstyr. En omstart av egen PC samt hjemmesentral kan også hjelpe da dette vil tvinge PCen til å ta IP på ny.

Har du ikke bilde/lyd på tv bør du i første omgang sjekke følgende:

 • HDMI/SCART kabel er koblet korrekt i tv og dekoder
 • Skru av/på dekoderen på din Altibox fjernkontroll
 • Sjekke at du har valgt korrekt kilde/source på ditt fjernsyn:

  Merke

  Knapp

  Bang & Olufsen

  V.TAPE

  Samsung

  Source

  Sony

  Symbol av firkant med pil inni

  Pioneer

  Spørsmålstegn

  Panasonic

  AV, 0 eller "TV Input AV"

  PioneerKuro

  Tastene merket under Input

  Toshiba

  Symbol av sirkel med pil inni

  LG

  Input

  Philips

  [ ]<- eller EXT eller Source

  Elfunk

  AV

  Tandberg

  Input

  Thomson

  AV

  Grundig

  AV

Får du opp en melding som sier 'Tv-portalen er for tiden utilgjengelig' bør du sjekke om dekoderen er koblet direkte i hjemmesentralen og at kablene står riktig i. Ta deretter en omstart av dekoderen ved å trekke ut strømmen og la den stå ute i 10 sekund innen du setter den i igjen. Hjelper ikke dette kan du forsøke å bruke en annen nettverkskabel for å utelukke feil på kabling innen kundeservice kontaktes.

Den hyppigste årsaken til hakking på tv er feil på kabler, veggpunkt eller svitsj. Koble direkte i dekoderen fra hjemmesentralen med en annen nettverkskabel og HDMI/SCART kabel for å utelukke feil intern kabling.

På smart-tv kan det være verdt å teste firmware, noen tver har hatt problemer som har blitt fikset ved å oppgradere dette.

Hvis din fjernkontroll ikke får kontakt med dekoderen kan du forsøke følgende:

Ny fjernkontroll

Trykk og hold inne '1' og 'OK' knappene samtidig til det blinker 3 ganger i lysdioden oppe til venstre på fjernkontrollen. For å resette fjernkontrollen til standardinstillinger trykker du og holder inne '4' og 'OK' knappene samtidig til det blinker 3 ganger i lysdioden oppe til venstre på fjernkontrollen

Gammel fjernkontroll

For å endre IR frekvens kan du enten holde inne OK+1 eller OK+4 samtidig til det blinker rødt 2 ganger på fjernkontrollen. For å resette fjernkontrollen Trykk på knappen merket tv, DVD eller Audio på fjernkontrollen i ca. 2 sekunder, det vil da lyse grønt to ganger. Trykk deretter tallet 0 tre ganger. Det grønne lyset vil da blinke to ganger for å bekrefte at resettingen var vellykket.

Mangler du alle tjenester kan du i første omgang sjekke om det lyser på power. Er det ikke anbefales det at du sjekker om kontakten står skikkelig i, eventuelt forsøker en annen kontakt for å se om hjemmesentralen får strøm.

Lyser det på power og ikke link kan dette være et tegn på fiberbrudd. Da må kundeservice kontaktes for å eventuelt bestille montør for å utbedre dette.

Hvis power og link lyset er på men du mangler alle tjenester kan du forsøke en omstart av hjemmesentralen. Trekk ut kontakten, la den stå ute i 10 sekund før du setter kontakten i. Dersom du har en zyxel hjemmesentral anbefales det at du utfører en factory reset med pin-knappen på hjemmesentralen.

Har du ingen summetone på telefonen bør du forsøke å koble denne direkte i hjemmsentralen. Overganger er også en mulig feilkilde, de bør kobles fra hvis mulig. Forsøk også gjerne en test med en annen telefon for å utelukke feil på utstyr. Har du ikke en annen telefon å teste med kan du forsøke å koble fra telefonen/base-enheten og la dem stå uten strøm en liten stund innen du kobler dem til igjen.